حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

سؤال: «برداشت» به چه معناست و در مقابل چه چیزی قرار دارد؟

تفصیل سؤال: این که می‌گویید: در استجماع منهاج فردوسیان، «برداشت» راه ندارد، «برداشت» به چه معناست و در مقابل چه چیزی قرار دارد؟

جواب: «برداشت» در مقابل «تصریح» قرار دارد. آنچه در منهاج فردوسیان اتفاق افتاده، بازنشر تصریحات موجود در آیات و روایات است، بدون هر گونه کم یا زیاد کردن.
ولی «برداشت»، به معنی این است که از ضرب برخی آیات در یکدیگر یا ضرب برخی روایات در یکدیگر یا ضرب آیات در روایات، نتیجه‌گیری‌ای کنیم که در مقدمات (یعنی تصریحات آیات و روایات) نباشد.
به عنوان مثال، «برداشت» این است که بگوییم: حضرت موسای کلیم (علیه السلام)، به تصریح قرآن کریم، چهل روز به کوه طور رفت. زمان حضور حضرت موسای کلیم (علیه السلام) در کوه طور، به تصریح روایت، از اول ذیقعده تا دهم ذیحجه بود. نتیجه می‌گیریم اول ذیقعده تا دهم ذیحجه، بهار اربعین‌گیری است.
این نتیجه، چیزی است که در مقدماتش از قرآن و روایت نبود و با پیوند دادن یک آیه با یک روایت، ساخته شده است. این نوع نتیجه‌گیری‌ها، «برداشت» است و جایی در مذهب منهاج فردوسیان ندارد.

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است