حاج فردوسی

معلم معنویت و مؤلف منهاج فردوسیان

حاج فردوسی

معلم معنویت و مؤلف منهاج فردوسیان

آرم منهاج فردوسیان ـ طومار

تعریف اجمالی منهاج فردوسیان

«منهاج فردوسیان» (منهاجیّه) یک نظام تربیتی فردی، بر پایه‌ی اعتقاد و عمل به واضحات و مسلمات قرآن کریم و روایات معتبر اهل بیت (علیهم السلام) است که مشتاقان را به کمال واقعی و سعادت ابدی می‌رساند.

«منهاج» یعنی راه روشن و «فردوس» نام بهترین و بالاترین جای بهشت است و «منهاج فردوسیان» یعنی راه روشنی که مردان و زنان حقیقت‌جو و سعادت‌طلب را به بالاترین درجه‌ی بهشت جاویدان خداوند می‌رساند‌.
آنچه در «منهاج فردوسیان» به جویندگان حق و حقیقت می‌آموزند، راهِ رسیدن به بهترین جای بهشت (فردوس) در آخرت است‌. کسانی که دستورات این راه روشن را صادقانه پیروی کنند، به زندگی پاکیزه، چه در این دنیا و چه در سرای آخرت، می‌رسند‌.
منهاج فردوسیان، مجموعه‌ی دیدگاه‌ها و اعمالی است که معتقد شدن و رعایت کردن آنها، انسان را از تنگناها و پیوستگی به عالم شرور و پستی‌ها رهانیده و او را به عوالم رفیع و وسیع، در جوار رحمت و رضایت خدای متعال می‌رساند‌.
این قواعد و قوانین، فقط اعتقادات و دستورالعمل‌هایی است که به صورت واضح و قطعی در قرآن کریم و سخنان معتبر از استادان منهاج فردوسیان (علیهم‌ السلام) آمده است‌.

شعار منهاج فردوسیان

معتقد شدن و عمل کردن به واضحات و مسلّمات قرآن کریم و روایات معتبر اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و نیز احتیاط در ناواضحات و نامسلّمات، تنها راه رسیدن به بالاترین درجات عالیه‌ی بهشت است.

جایگاه منهاج فردوسیان

اسلام، به دو شاخه‌ی اصلی، تقسیم می‌شود؛
شاخه‌ی اول: که امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب (علیه السلام) را جانشین پیامبر خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌دانند. اینان معروف به «شیعه» و «تشیّع» شدند.
شاخه‌ی دوم: که ابوبکر را جانشین پیامبر خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌دانند. اینان معروف به «سنی» و «اهل تسنن» شدند.

شاخه‌ی اول اسلام (تشیّع) در درون خود، به فرقه‌ها و مذاهب مختلفی تقسیم می‌شود. برخی از این مذاهب و فرقه‌ها عبارتند از: سه امامی (کیسانیه) و چهار امامی (زیدیه) و شش امامی (اسماعیلیه و ناووسیه و افطحیه) و هفت امامی (واقفیه) و دوازده‌امامی (اثنی‌عشریه)
«منهاج فردوسیان / منهاجیّه» در ذیل شاخه‌ی اولِ اسلام (تشیع) و در کنار سایر مذاهب و فرقه‌های تشیع قرار می‌گیرد. «منهاج فردوسیان / منهاجیّه» شباهت‌های زیادی با مذهب یا فرقه‌ی شیعه‌ی دوازده‌ امامی (اثنی‌عشریه) مرسوم دارد و البته، تفاوت‌های زیادی نیز با این مذهب یا فرقه دارد. تفاوت‌های زیاد منهاج فردوسیان با اثنی‌عشریه‌ی مرسوم، موجب تولد مذهب متفاوتی با اثنی‌عشریه‌ی مرسوم شده است.

تفاوت‌های منهاج فردوسیان

منهاج فردوسیان / منهاجیّه، در حقیقت، واضحات و مسلّمات قرآن کریم و روایات معتبر از ائمه‌ی طاهرین (علیهم السلام) است که خالی از بدعت‌ها،‌ خرافات و زوایدی است که به سایر مذاهب و فرقه‌های اسلام افزوده شده است.
برای کسب اطلاع بیشتر، تفاوت‌های منهاج فردوسیان با «اخباری‌گری»، «شیخیه»، «مکتب تفکیک»، «فردوسیه»، «وهابیت»، «انجمن حجتیه»، «عرفان اسلامی»، «تصوّف»، «تشیع» و «تشیع اثنی‌عشری» را مطالعه کنید.
همچنین مطالعه‌ی «تفاوت مسلمان شدن با منهاج فردوسیان با مسلمان شدن به صورت موروثی» را توصیه می‌کنیم.

روش استفاده از منهاج فردوسیان

مشتاقان کمال واقعی و سعادت ابدی می‌توانند از «نظام جامع تربیتی منهاج فردوسیان» برای رشد فردی، کمک بگیرند. اگر مشتاق رشد و تکامل خودتان هستید، برای این که بتوانید بهترین استفاده را از این نظام تربیتی ببرید، مراحل زیر را طی کنید:

1. کتاب «آشنایی با منهاج فردوسیان» را به صورت متنی (از اینجا) یا به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) مطالعه کنید.

2. دیدگاه‌ها و اعتقادات خود را بر اساس قواعدی که در کتاب «قواعد نظری منهاج فردوسیان» آمده، اصلاح نمایید و بدان اعتقاد اجمالی پیدا کنید‌. برای مطالعه‌ی این کتاب به صورت متنی (از اینجا) و به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) اقدام کنید.

3. اعمال خود را بر اساس قوانینی که در کتاب «قوانین عملی منهاج فردوسیان» آمده، اصلاح کرده و بر مراعات قوانین، استقامت نمایید. برای مطالعه‌ی این کتاب به صورت متنی (از اینجا) و به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) اقدام کنید.

4. در آنچه به طور واضح و مسلّم در قرآن و روایات معتبر نیامده، با مراجعه به «رساله‌ی توضیح المسائل منهاج فردوسیان» احتیاط کنید. برای مطالعه‌ی این کتاب به صورت متنی (از اینجا) و به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) اقدام کنید.

5. برای این که انگیزه‌ی کافی برای اصلاح دیدگاه‌ها و اعمالتان داشته باشید، همیشه کتاب «بهشت و جهنم در منهاج فردوسیان» را مطالعه نمایید. برای مطالعه‌ی این کتاب به صورت متنی (از اینجا) و به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) اقدام کنید.

6. سؤالاتی که برایتان پیش می‌آید را نخست در این پایگاه «جستجو» کنید و اگر جواب خود را در کتاب‌های منهاج فردوسیان نیافتید، سؤالتان را از صفحه‌ی «تماس با ما» ارسال نمایید.

7. همه روزه شنونده‌ی سخنان و رهنمودهای حاج فردوسی در «شرعه‌ی فردوسیان» و «گفتگوی زنده» و «دورهمی منهاجی‌ها» باشید تا علاوه بر دریافت جواب سؤالات خود، بیشتر با منهاج فردوسیان آشنا شوید.

8. نامه‌های مشتاقان کمال و سعادت را در کتاب «مکاتباتی بر مبنای منهاج فردوسیان» بخوانید. برای مطالعه‌ی این نامه‌ها به صورت متنی (از اینجا) و به صورت پی‌دی‌اف (از اینجا) اقدام کنید.

9. در فضاهای مجازی مرتبط با این نظام تربیتی، همانند «رادیوی منهاج فردوسیان در تلگرام»، «رادیوی منهاج فردوسیان در ایتا»، «صفحه‌ی حاج فردوسی در اینستاگرام»، «دورهمی منهاجی‌ها در شنوتو» و «بیشتر» عضو شوید.

ثمرات منهاج فردوسیان

منهاجی‌ای که موفق به طی کردن این مراحل گردد و بر آن استقامت نماید، مشمول عنایات خاصّه‌ی خداوند متعال شده و مورد توجه مخصوص استاد اعظم (صلّی ‌الله ‌علیه ‌و آله ‌و سلّم) و استادان دوازده‌گانه‌ی منهاج فردوسیان (علیهم‌السلام)، بویژه استاد حاضر (ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء) قرار می‌گیرد و درهای حکمت بر قلبش گشوده گشته و به نور ولایت، دل از سرای تاریک دنیا برکنده و مُهر سعادت و رستگاری ابدی بر پرونده‌ی اعمالش زده ‌می‌شود‌. چنین شخصی علاوه بر داشتن زندگی پاکیزه در دنیا، مرگی شیرین، برزخی نورانی، قیامتی آسوده، حسابی سبک، میزانی سنگین، رتبه‌ای برین در بهشت موعود و درجه‌ای عظیم در نزد خدای متعال خواهد داشت‌. (برای اطلاع بیشتر، «ثمراتِ اعتقاد و عمل به منهاج فردوسیان» را مطالعه کنید)

«وَ مَن یُطِعِ اللهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِک مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللهُ عَلَیهِم مِّنَ النَّبِیینَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشُّهَدَاء وَ الصَّالِحِینَ وَ حَسُنَ أُولَئِک رَفِیقًا»
و کسانى که از خدا و پیامبر اطاعت کنند، در زمره‌ی کسانى خواهند بود که خدا ایشان را گرامى داشته [یعنى‏] با پیامبران و راستان و شهیدان و شایستگانند و آنان چه نیکو همدمانند.
[سوره‌ی نساء، آیه‌ی 69]

************

 

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: (۰)

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است