سلام حاج آقا
دیروز فرمودید سؤال رو به ایمیلم بفرستید من چون مسافرت هستم امکانش برام مهیا نیست اگه ممکنه درباره آقای پهلوانی و شاگردهاش که آیا روش سلوکی و برنامهها و دستورالعملهاشون مورد تأیید مراجع تقلید هست یا نه؟ آیا دادن ذکر به اشخاص و تربیت کردن افراد مورد تأیید مراجع هستش؟ خواهشاً بفرمایید آیا میتونم بهشون مراجعه کنم؟ آیا منظور از یافتن استاد شامل حال این آقایون میشه؟
از لطف شما ممنون هستم. جواب رو در صورت صلاحدید در سایت قرار دهید تا با اینترنت ایرانسل ببینم.
************
باسمه تبارک و تقدّس
سلام علیکم
سبک تربیتی مرحوم پهلوانی (ره) همان روش علامه طباطبایی (ره) از مرحوم قاضی (ره) از مرحوم کربلایی (ره) از مرحوم ملا حسینقلی شوندی (ره) از مرحوم سید علی شوشتری (ره) به بالاست.
دربارهی سلسلهی طریقتی مرحوم پهلوانی (ره) به طور جداگانه خواهم نوشت. ان شاء الله
باید توجه داشته باشید گرچه بعضی دیدگاهها و اعمال صادر شده از آن مرحوم یا برخی شاگردانشان، اصلاً مورد تأیید شرع انور و مراجع معظم تقلید نیست ولی به حدی هم نیست که آنان را از رسیدن به کمال و سعادت ابدی، محروم نماید و یکسر به جهنم ببرد.
طبق قولی که به برخی رفقا داده ام، قرار شده برخی انحرافات علمی و عملی آقایان عرفا و علمای صوفی زده را بنویسم ولی هنوز، فرصت کافی به دست نیامده است. یکی از افرادی که مورد نقد علمی [و البته خیلی محترمانه] قرار خواهند گرفت، مرحوم پهلوانی (ره) است.
این که نوشتهاید: «آیا دادن ذکر به اشخاص و تربیت کردن افراد مورد تأیید مراجع هست؟»
عرض میکنم: ذکر به معنی یاد خدا یا کلمات خاصی برای گفتن، مورد تأیید اسلام و علمای اسلام است ولی نوآوریهایی که در حاشیهی ذکر گفتن پدید میآید، مثل اجازهی استاد برای ذکر خاص یا عدد خاص یا مقدمات خاص یا شرایط خاص یا مکان خاص یا زمان خاص [که در متن روایت نیامده است] یا تلفیق و مونتاژ برخی ذکرها با برخی دیگر، موجب میشود که غلبهی بدعت بر سنت پیش آید و نورانیت ذکر، در زیر لایههای متراکم خرافات و بدعتها، بیفروغ یا کم فروغ گردد.
این که نوشتهاید: «آیا میتونم بهشون مراجعه کنم؟»
عرض میکنم: به نظر بنده، بر طبق مطالعات و مشاهدات بسیار و بحثهای مفصلی که با این جنابان داشته ام، مراجعه به آقایان، از غوطه خوردن در معصیت و تاریکی بهتر است ولی برای کسی که قصد جدّی در رسیدن به کمال و سعادت دارد، صلاح نمیبینم زیرا برنامهی خاصی برای تربیت ندارند و سردرگمی از همان اول تا آخر، همراه سالک یا شاگرد آن راه خواهد بود.
اگر سخن مرا نمیپذیرید، با نخبه ترین و زبده ترین شاگردان مرحوم پهلوانی (ره) گفتگو کنید و از آنان بخواهید تا شما را با مراحل، منازل و مقصد و مقصود برنامهی تربیتی شان آشنا کنند. خواهید یافت که نمیتوانند، زیرا در نظامی رشد کردهاند که بنا نداشته رهرو را روشن کند و تمام مسیر را به صورت علمی برایش تبیین نماید. نه متنی برای ارائه دارند و نه میتوانند تبیین درستی داشته باشند. (خواهش میکنم حتماً امتحان کنید)
این که نوشتهاید: «آیا منظور از یافتن استاد شامل حال این آقایون میشه؟»
عرض میکنم: استاد در منهاج فردوسیان، فقط رسول اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم) و دوازده جانشین بر حقشان (علیهم السلام) هستند و با توجه به حیات دنیوی حضرت صاحب الامر (ارواحنا له الفداء) هیچ نیازی به سرسپردگی و دلدادگی به غیر نیست. فقط نیاز علمی به دانستن دستورات آن بزرگواران میماند که محدثین و فقهای بزرگوار شیعه در طول تاریخ و مراجع معظم تقلید در زمان حال، ما را بدان راهنمایی میکنند.
موفق باشید
حاج فردوسی