سلام علیکم
چندی پیش مطلبی دیدم که منو خیلی نگران کرد. مطلب این بود «نمازی که حضور قلب نداشته باشد صحیح هست اما قبول نیست». از طرفی حدیث داریم: «اگر نماز قبول شود بقیه اعمال قبول میشود و اگر نماز قبول نباشد، بقیه اعمال هم قبول نیست». راستش جمع بین این دو خیلی وحشتناکه. یعنی اگه در نماز حضور قلب نداشته باشیم، هیچ عملی قبول نیست. از طرفی عدم حضور قلب در نماز به قول آیت الله بهجت دردی همهگیر است. از شما میخوام ضمن دعا برای همه منهاجیون جهت رفع این درد بیدرمان، راجع به این دو مطلب توضیح داده و راهکارهای عملی که خود پیمودهاید ارائه دهید.
با تشکر و التماس دعا
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
اگر بخواهم امیدوار کننده و عملیاتی برایتان بنویسم، باید قانون زیر را متذکر شوم:
قانون 374/5: در منهاج فردوسیان، تلاش کردن برای تحصیل حضور قلب در نماز، ضروری است.
با دقت در این عبارت، به این نکته خواهید رسید که «داشتن حضور قلب در نماز» ضروری نیست بلکه «تلاش کردن برای تحصیل حضور قلب در نماز» ضروری است.
آنچه از ما خواهند پرسید و مورد مؤاخذه قرار خواهیم گرفت، نداشتن حضور قلب نیست بلکه تلاش نکردن برای تحصیل حضور قلب است. پس ما باید بهاندازهی توان جسمی، روحی، علمی و حالیمان در تحصیل حضور قلب در نماز، تلاش کنیم.
دعای بسیار خوبی را متذکر شدید که ان شاء الله با همین زبان آلوده و روی سیاه، به درگاه آن کریم مطلق، عرضه خواهم داشت که او صاحب فضل عظیم است.
موفق باشید
حاج فردوسی