سلام علیکم
حاج فردوسی از شما میخوام یک سیر مطالعاتی به ما معرفی کنید در زمینههای گوناگون معارف اسلامی و اخلاق و اصلاً کتب مفیدی که به درد دنیا و آخرت ما بخوره تا بتونیم وقتهایی که داریم با برنامهریزی باشه و بیخود درگیر مطالعه کتابهای مختلف و پراکنده نباشیم.
البته قرآن کریم جای خود. آیا خوب است نویسندهای را انتخاب کرده و کتب او را بخوانیم یا نیاز به گلچین کردن و دستهبندی میباشد؟
نظر شما در مورد داشتن سیر مطالعاتی از کتب شهید مطهری، آیت الله مصباح یزدی و آیت الله جوادی آملی چیست؟
و در آخر اینکه هنوز کتاب منهاج فردوسیان رو تهیه نکردم البته بسیار علاقهمند هستم اما میترسم نتونم موفق باشم و شور و حرارتم کم بشه و یا با توجه به زندگیهای امروزی و تعاملات گوناگون نتونم همه رو اجرا کنم و نزدیکان یا دیگران تأثیر منفی بزارند. بالاخره نیاز هست برای اجرای همچین برنامهای حداقل خانواده انسان با او همراه باشد تا کارهایی در جهت مخالف در خانواده رخ ندهد.
لطفاً راهنمایی بفرمایید آیا با این شرایط شروع کنم، حتی اگر در ابتدا نتوانم همه اعمال رو درست انجام بدم؟
کتاب بهشت جهنم منهاج فردوسیان را دارم. چه کتابی رو باید تهیه کنم تا با برنامه و روش منهاج فردوسیان آشنا بشم و شروع کنم؟
با تشکر و التماس دعای ویژه
یا حق
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
نامهی شما را در چند محور پاسخ میدهم، بعون الله العزیز.
1. تقریباً هیچ نویسندهای نیست که بتوان «تمام» آثارش را صد در صد تأیید کرد و برای «همه»ی اقشار، مفید دانست. پس از «برخی» نویسندگان و «بهاندازه و فراخور نیاز» باید برداشت و مطالعه نمود.
2. در بین کتابهای سه بزرگواری که نام بردهاید، هم کتابهای مفید و قابل استفاده برای اقشار عمومی وجود دارد و هم کتابهای تخصصی و سطح بالا که مطالعهاش نیاز به برخی آگاهیها و علوم پایه دارد. پس مطالعهی «تمام» آثار این بزرگواران را توصیه نمیکنم.
3. ترسیدن از «علم» به بهانهی احتمال عدم موفقیت در «عمل»، پذیرفته نیست. شما باید سطح آگاهی خودتان از منهاج فردوسیان را به عالیترین سطح برسانید و البته در کنارش از عمل و تلاش برای مراعات قوانین، غافل نشوید.
4. منهاج فردوسیان در دو مرحلهی اصلی تنظیم شده است؛ مرحلهی اول، اصلاح اعتقادات و مرحلهی دوم، اصلاح اعمال. شما مدتی طولانی باید صرف اصلاح دیدگاههایتان کنید و اصلاً نوبت به «عمل» نمیرسد. پس از این که وارد مرحلهی عمل شدید، خواهید یافت که خیلی از قوانین اساساً به شما مربوط نمیشود و فقط جنبهی اطلاعات عمومی و «علمی» دارد. نهایتاً اندکی قانون میماند که باید مراعات کنید. این اندک قوانین چنان نیست که شما فکر میکنید و اصلاً کار غیر عادی و عجیب و غریبی از منهاجی خواسته نشده است. پس شجاع باشید و برای رسیدن به کمال و سعادت، با قدمهای راسخ گام بردارید.
5. اما سیر مطالعاتی، بر طبق نیاز و به ترتیب اولویت:
ـ برای آشنا شدن با این برنامه، کتاب «آشنایی با منهاج فردوسیان» را بخوانید.
ـ اگر میخواهید بیشتر آشنا شوید، کتاب «مکاتباتی بر مبنای منهاج فردوسیان» را نیز بخوانید.
ـ اگر احساس میکنید از صوفیه و خطر انحرافشان کماطلاع یا بیاطلاع هستید، کتاب «کشف الاشتباه در کجروی اصحاب خانقاه» و کتاب «جلوهی حق» را مطالعه نمایید.
ـ اگر اهل علم (روحانی درس خارج یا استاد دانشگاه) هستید و علاقهمند به دانستن مبانی استجماع این برنامهی تربیتی هستید، کتاب «اصول استجماع منهاج فردوسیان» را بخوانید.
ـ اگر میخواهید هوای مسموم جامعه بر روح و جانتان بیاثر یا کماثر شود، همواره کتاب «بهشت و جهنم در منهاج فردوسیان» را با حضور قلب و توجه، بخوانید. یعنی روزی چند صفحه از آن را با توجه و آرام آرام مطالعه کنید و آن را تصور نمایید.
ـ و سرانجام اگر خود را آمادهی اصلاح اعتقادات و اعمالتان یافتید، کتاب «مجموعهی قواعد نظری و قوانین عملی منهاج فردوسیان» را پیش رو بگذارید و بر طبق آنچه در صفحات 33 تا 37 آن آمده عمل کنید.
موفق باشید
حاج فردوسی