باسمه تعالی
با سلام خدمت حاج فردوسی و عرض تسلیت شهادت بانوی دو عالم فاطمه زهرا (س) خدمت شما بزرگوار
من یک جوان 34 ساله هستم با تحصیلات دیپلم که کتاب قواعد نظری و قوانین عملی در منهاج فردوسیان (نسخه اول) را مطالعه کردم و برایم خیلی سوال پیش آمده است.
1. آیا من که تحصیلاتم پایینه و درک بعضی از کلمات و عبارتها برایم مشکله، تقصیر نویسندههای کتابهاست که کتابهاشون برای فهم خیل عظیم کم سواد تنظیم نکردند! یا تقصیر منه که نمیتوانم فهم خودم را با درس خواندن بالا ببرم و تلاشم را بیشتر کنم؟
2. از شما استاد تقاضا دارم کتابها یا سخنرانیهایی معرفی کنید که مورد تأیید منهاج فردوسیان هست که با توجه به تحصیلات بنده بتوانم سوالاتی که در مورد عقاید مثل (توحید و نبوت و امامت) و احکام و اخلاق (شناخت صفات رذیله و درمان آن) برایم پیش میآید را پیدا کنم؟
3. در منهاج، شما درباره اخلاق اسلامی توضیح ندادید. درسته بعضی از احکام به اخلاقیات برمیگرده اما توضیحی درباره درمان آن نگفتید!! شما ذکر کردید که در جداول مراقبه رذایل اخلاقیتون را بگذارید. اصلاً ما نمیدونیم بعضی از این حالات که ما داریم آیا صفات رذیله است یا صفات حمیده؟
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
جواب 1: هم تقصیر شماست که بر اندکی سواد، بسنده کردید و هم تقصیر آنان است که به زبان رایج و قابل فهم، مطلب ننوشتهاند. البته توجه داشته باشید که در نسخهی دوم قواعد و قوانین منهاج فردوسیان، لغتنامه افزوده شده و بسیاری از لغات و مصطلحات در آن معنی گردیده است.
جواب 2: تقریباً هر کتابی که سراغ دارم، خالی از کجاندیشی یا سنگینی عبارات نیست. حتی کتاب «مفاهیم راهبردی منهاج فردوسیان» که میتواند در پارهای از این مسائل، یاریتان دهد، با این که بسیار سعی بر سادهنویسی داشتهام، از سنگینی عبارات، خالی نیست.
جواب 3: برخی معتقدند که انسان، سه محدوده دارد، «اعتقادات»، «اعمال» و «اخلاقیات» ولی در کتاب آشنایی با منهاج فردوسیان نوشتیم که این سخن، اشتباه است و راه رسیدن به کمال، منحصر است در اصلاح اعتقادات (دیدگاهها) و اعمال و چیزی با عنوان «اخلاق» در اسلام عزیز، به صورت جداگانه نیامده است.
پس اگر شما، قوانین عملی را یکی یکی در جدول قرار دهید و مراعاتش کنید، اخلاقیاتتان نیز درست خواهد شد.
موفق باشید
حاج فردوسی