حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

سلام
این که در منهاج فردوسیان بعد از نماز عشاء بیدار نمی‌مانند، منظور وقت نماز عشاء است که یکی دو ساعت بعد از نماز مغرب است یا خود نماز عشاء؟ که با توجه به این که امروزه نمازهای جماعت به صورت جمع خوانده می‌شوند، اگر منظور خود نماز عشاء باشد، عملاً همان اول غروب باید خوابید که خود، مشکلاتی ایجاد می‌کند.

************
باسمه تعالی

سلام علیکم
برای رسیدن به جواب، به دو نکته توجه کنید:
نکته‌ی اول: اوقات نماز، چنان که خدای تعالی تشریع و مقرر فرموده است، پنج وعده می‌باشد. البته به کسانی که عذری دارند، اجازه داده شده تا نماز ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشاءیشان را با هم بخوانند. همچنین در روایاتی وارد است که استاد اعظم (صلی‌ الله‌ علیه‌ و‌ آله‌ و سلّم) گاهی اوقات، بدون عذر هم بین نماز ظهر با عصر و مغرب با عشاء جمع کرده‌اند، اما سیره‌ی مستمرّه‌ی آن جناب، بر خواندن نماز در پنج وعده بوده است.
آنچه امروزه در میان شیعیان مرسوم است، سنت استاد اعظم (صلی‌ الله‌ علیه‌ و‌ آله‌ و سلّم) و اهل بیت طاهرین (علیهم السلام) نیست، بلکه جایزی است که بر اثر کسالت و تنبلی، به صورت شعار شیعه در آمده است؛ تا آنجا که اگر کسی نمازهایش را در پنج وعده بخواند، به او تهمت سنی شدن و وهابی‌گری می‌زنند و پیش‌بینی می‌کنند که به زودی، به گروه‌های تروریستی داعش و القاعده خواهد پیوست و…

نکته‌ی دوم: اذان عشاء در نزد شیعه، حد اکثر پنجاه و هشت دقیقه بعد از اذان مغرب است. البته این زمان در طول سال، تغییر می‌کند ولی هیچگاه فاصله‌ی اذان عشاء از اذان مغرب، بیش از پنجاه و هشت دقیقه نمی‌شود. به عبارت ساده‌تر، چند روز از آخر خردادماه و چند روز از اول تیرماه، اذان عشاء، پنجاه و هشت دقیقه بعد از اذان مغرب است و در بقیه‌ی شب‌های سال، همیشه کمتر از این مقدار می‌باشد.
پس این که نوشته‌اید، یکی دو ساعت بعد از نماز مغرب، مربوط به شیعه نیست و عامه چنین اذان عشاءی دارند.

نکته‌ی سوم: هزاران سال، بشر بود ولی تلویزیون و فیلم و سریال نبود. پس چون خورشید غروب می‌کرد، شام می‌خورد و سر به بالین می‌نهاد و می‌خوابید. این سبک خوابیدن، موجب می‌شد ساعتی قبل از اذان صبح، ناخواسته بیدار شود و بتواند به عبادت و راز و نیاز بپردازد. ولی با اختراع لامپ، ساعت طبیعی استراحت انسان، دچار تغییر اساسی شد، تا جایی که بعد از نیمه‌ی شب می‌خوابد و بعد از طلوع آفتاب، بیدار می‌شود!
اما این تغییر، نتوانست در اصحاب منهاج فردوسیان تأثیر بگذارد، پس آنان را می‌بینید که اوایل شب، می‌خوابند و قبل از اذان صبح، بیدار می‌شوند و سحرگاه را به تهجّد و عرض نیاز به درگاه باری تعالی سپری می‌کنند.
این سبک خوابیدن، نه تنها مشکلاتی برایشان ایجاد نکرده، بلکه بسیاری از مشکلات این جهانی و آن جهانی‌شان را بر طرف ساخته است. لذا با روحیه‌ای شاد و جسمی چابک و سالم، عمری طولانی در عزت و سلامت دارند و با صورت‌های نورانی، به ملاقات پاداش‌های خدای تعالی در جهان دیگر می‌شتابند.

موفق باشید
حاج فردوسی

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است