حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

سلام علیکم حاج فردوسی
1. آیا در محلی که زندگی می‌کنیم، می‌توانیم به هر عروسی که دعوتمان کردند، برای غذا خوردن برویم، با این که در همه‌ی عروسی‌ها از آلات موسیقی استفاده می‌کنند؟
2. اگر برای خوردن غذای آن عروسی برویم، آیا تأیید کار حرامشان که آلات موسیقی آورده‌اند کرده‌ایم؟
3. اگر نرفتن ما برای غذا خوردن به عروسی‌هایی که با موسیقی همراه است، باعث از بین رفتن و برگزار نشدن چنین عروسی‌هایی بشود، چه جایگاهی در منهاج فردوسیان دارد؟
با تشکر و قدردانی

************
باسمه تعالی

سلام علیکم
جواب 1: در صورتی که بعد از اجرای موسیقی بروید که دچار موسیقی نشوید، اشکال ندارد. البته اگر امکان نداشت و در حال پذیرایی شام نیز دست از موسیقی‌شان بر نمی‌دارند، حتماً قبل از شروع مراسم یا روز بعدش، به دیدار محبت‌آمیز صاحب مجلس بروید و با مهربانی تمام، از نرفتن به مجلسشان عذر خواهی کنید و برای داماد و عروس و خانواده‌هایشان، آرزوی خوشبختی و سعادت نمایید. در این صورت، اگر شیطان بخواهد نرفتن شما به عروسی را به حساب کینه‌های کهنه یا دشمنی‌های نو بگذارد، ناکام خواهد شد و در عین حال، آلوده به حرام نشده‌اید و در سرعتتان به سوی کمال و سعادت، اختلالی ایجاد نشده است.

جواب 2: معمولاً چنین است که رفتن به مجلس برای صرف شام، تأیید کارهای حرام شرکت‌کنندگان یا صاحب مجلس، تلقّی نمی‌شود؛ مگر این که در نظر عرف محلی، حضور شما، تأیید تمام کارهای انجام گرفته (مانند رقص و موسیقی و شراب و…) باشد که در این صورت، رفتن شما، حرام و شرکت در نشر فساد است و باید ترک کنید.

جواب 3: بعید به نظر می‌رسد که نرفتن یک نفر به چنین مجالسی، موجب تعطیلی آن گردد ولی اگر چنین اتفاقی می‌افتد، واجب است از رفتن به آن مجلس،‌ پرهیز کنید. البته اگر نهضت جمعی برپا شود که متدینین، در عروسی‌های آلوده به حرام، شرکت نکنند تا آرام آرام با فرهنگ‌سازی درست، بساط حرام از عروسی‌ها و شادی‌های شیعیان برچیده شود، کار اساسی‌ای انجام شده و جامعه‌ی شیعی به مجرای درست خود، بر می‌گردد و مورد قبول و پسند مولایمان حضرت صاحب الامر (ارواحنا فداه) خواهد بود.
البته باید هوشیار باشید که نرفتن فرد یا جمع به عروسی، نباید مورد سوء استفاده‌ی شیطان‌های جنی و انسی قرار گیرد و دستمایه‌ی ایجاد اختلاف و شکاف در صفوف اهل ولا گردد. پس همچنان که در جواب اول عرض شد، باید نرفتن را با هدیه و عذرخواهی در قبل یا بعد از مراسم، جبران کنید به نحوی که هیچ گونه دلگیری و دلتنگی‌ای در میانه نماند.

موفق باشید
حاج فردوسی

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است