به نام خدا
سلام
در بعضی مواقع حرکتی را از مراجع تقلید میبینیم که کاملاً ضد قوانین منهاج فردوسیان است. (البته این حرکات در قوانین طبقات یک تا چهار مجموعهی قوانین عملی منهاج فردوسیان نیست)؛ حال؛
١. این موضوع را به حساب بیاعتنایی به مسائل طبقات پنج تا ده از قوانین منهاج فردوسیان، از جانب مراجع تقلید بگذاریم؟
٢. یا در موارد طبقات ششم و هشتم و دهم قوانین عملی منهاج فردوسیان، به این قانون که بین خودشان مشهور است که میگویند: «کل مکروه جائز» (انجام دادن هر مکروه جایز است) اعتنا میکنند و در موارد طبقات پنجم و هفتم و نهم قوانین عملی منهاج فردوسیان، به «قاعدهی تسامح در ادلهی سنن» اعتنا میکنند، که اجازهی مراعات نکردن قوانین پنجم تا دهم از قوانین عملی منهاج فردوسیان را به خود میدهند؟
٣. یا این که اصلاً ممکن است که مراجع تقلید، بعضی از قوانین منهاج فردوسیان را در منابع منهاج فردوسیان ندیده باشند؟
٤. یا این که به اشتباه و به خاطر فراموشی، بعضی از قوانین را زیر پا میگذارند؟
با تشکر
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
باید بین مرجع علمی و مرجع عملی، تفکیک قائل شوید. خیلی از اهل علم، موفق به عمل کردن به تمام دانستههای خود نمیشوند. همچنین فروض و شقوقی که مطرح کردهاید، همگی درست است و میتواند باشد. به بیان ساده، احتمال دارد مستحب و مکروه را از این جهت که حال اقبال قلب ندارند، مراعات نکنند. همچنین ممکن است ندیده باشند یا فراموش کرده باشند.
در هر حال، آنچه برای ما ملاک است، دستورات صریح خدای تعالی و استاد اعظم (صلی الله علیه و آله و سلّم) و استادان معظم منهاج فردوسیان (علیهمالسلام) است و حتی فعل آن بزرگواران نیز برایمان بیش از «جواز»، پیامی ندارد. پس باید همت را مصروف عمل به دستورات نمایید و از نگاه کردن به اهل علم، یعنی روحانیت محترم و مراجع معظم تقلید، بپرهیزید. همه روزه، آمار و گزارشهایی از آقاها و آقازادهها، در فضاهای مجازی منتشر میشود که جدا از راست یا دروغ بودنش، اگر ذرهای تعلق خاطر به «عمل» آقاها و آقازادهها داشته باشید، ضربهی شدید مذهبی خواهید خورد.
موفق باشید
حاج فردوسی