سلام
پیامبر (ص) در حدیثی میفرماید: «مَنْ أَحَبَّ أَهْلَ الْیمَنِ فَقَدْ أَحَبَّنِی وَ مَنْ أَبْغَضَ أَهْلَ الْیمَنِ فَقَدْ أَبْغَضَنِی» [کمال الدین و تمام النعمة، شیخ صدوق، جلد 2، صفحهی 541] یعنی: هر کس اهل یمن را دوست دارد، مرا دوست داشته و هر کس اهل یمن را دشمن دارد مرا دشمن داشته است.
منظور از دوست داشتن اهل یمن چه کسانی هستند؟ در حالی که مردم یمن، شیعهی اثنیعشری نیستند.
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
این حدیث، در یکی از منابع معتبر شیعی آمده است ولی اشکالاتی دارد، همانند این که راوی، در سن بالای سیصد سال، آن را نقل کرده و خودش نیز از اهل یمن بوده است. جدا از این اشکالات، نمیتوان معنی روشن و فراگیری برای این حدیث در نظر گرفت. همهی شهرها، در تمام زمانها، مشتمل بر اقشار مختلف مردم بوده است. یعنی مؤمن و منافق و کافر، در هر شهری بوده و هست و خواهد بود. پس معنی ندارد که امر به دوست داشتنِ کافر و منافق شده باشیم. حتی این توجیه که منظور آن حضرت، اهل یمن در همان زمان بوده است نیز بعید به نظر میرسد، زیرا حتماً در میانشان از اهل کتاب و مشرکین بودهاند و قابل تصوّر نیست که سرزمینی به وسعت یمن، در زمانی از زمانهای تاریخ، یکپارچه و سراسر، مؤمن و موحّد داشته باشد.
پس این روایت، در صورتی که روایتبودنش ثابت و بدون خدشه باشد، از مشکلات احادیث است که باید آن را به استادان معظم منهاج فردوسیان (علیهمالسلام) برگردانیم تا تفسیر و معنی درست آن را بیان نمایند.
موفق باشید
حاج فردوسی