باسمه تعالی
جناب حاج فردوسی
خواهشمندم بحثی اجمالی و شفاف را در باب خمس در زمان غیبت، و تکلیف متشیعه در این باب، در سایت مطرح فرمایید زیرا خیلی از عزیزان میخواهند تکلیف خودشان را بدانند و قهراً دسترسی به کتابهای منهاج فردوسیان ندارند یا برایشان میسر نیست ولی از طریق سایت، راحتتر دسترسی دارند. به بنده مراجعه کردهاند و من هم عرض کردم که برایتان ایمیل میکنم.
منتظریم یا علی
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
خمس، یکی از فروعات دهگانهی اسلام است که بر طبق روایات شریفه، از ارکان اسلام شمرده شده است. یعنی کسی که خمس ندهد، ارکان مسلمانیاش کامل نیست و کسی که ارکان مسلمانیاش کامل نباشد، راهی به کمال و سعادت ندارد.
خمس، یک پنجم از مازاید درآمد سالانه (از تجارت، گنج، هدیه، ارث و غیره) است که باید به مرجع تقلید، پرداخت شود.
به دلالت برخی روایات، سهم امام (که معمولاً نصف خمس است) باید در اختیار فقیهی باشد که زمامدار جامعهی اسلامی است (ولی فقیه).
میتوان برای هر رشته از درآمد، یک تاریخ معین کرد و میتوان برای همگی، یک تاریخ معین نمود که هر گاه آن تاریخ برسد، باید داراییهای مازاد بر سالهای گذشته که خمسش پرداخت شده، محاسبه شود و یکپنجم آن، جدا و به ولی فقیه، تحویل گردد.
همچنین میتوان هر درآمد را به محض وصول، تخمیس کرد. به عبارت ساده، میتوانید هر پولی که به دستتان رسید، (مثل حقوق یا سود تجارت و غیره) را همان روز، تخمیس کنید، یعنی یکپنجمش را جدا کرده و به ولی فقیه، تسلیم نمایید. البته در این صورت، حتماً بیش از تخمیس سالانه، پرداخت خواهید نمود.
آنچه بیان شد، مبنی بر احتیاط است و مسائل دیگری دارد که در رسالهی توضیح المسائل منهاج فردوسیان بیان شده است، ولی کسانی که مقلد هستند، باید برای آشنایی با مسائل مختلف خمس، به رسالهی توضیح المسائل مرجع تقلید خود مراجعه نمایند.
موفق باشید
حاج فردوسی