سلام
ان شاء الله که سالم و سلامت باشید. یک سؤال داشتم در مورد حجتیه. میخواهم کامل برایم توضیح بدهید کی هستند و عقایدشان چیه؟ آیا جزء فرقههای باطلند یا باطل نیستند؟
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
انجمن حجتیه، تشکیلاتی بود که با هدف دفاع از اسلام در مقابل بهائیت و تلاش برای «فراهم کردن زمینهی ظهور امام عصر» در سال ۱۳۳۲ به رهبری شیخ محمود حلبی تأسیس شد. تشکیل و فعالیت انجمن حجتیه در سالهای 1332 تا 1362 به مدت سی سال، تأثیر بسیار مهمی در تربیت اسلامی جوانان کشور و حفظ آنان در مقابل بهائیت داشت.
این انجمن، به مانند مدرسهای بزرگ در سراسر ایران و برخی کشورهای همجوار، شعبه داشت و به کار تعلیمات دینی جوانان و آشنا کردن آنان با شیعهی دوازده امامی و محافظتشان از فرقههای گمراه همانند بهائیت میپرداخت.
پس انجمن حجتیه، فرقهی ضاله نبود و برعکس، خدمات دینی فراوانی در سالهای تاریک حکومت پهلوی دوم به جامعهی شیعه ارائه داد. چنین وانمود میشود که گفتمان سیاسیشان مبتنی بر عدم تشکیل حکومت در عصر غیبت بوده و همین اختلاف با گفتمان انقلاب، موجب انزوا و به تعطیلی کشیده شدن آن گردید؛ در حالی که حقیقت این است که مجریان اصلی انجمن حجتیه، اصلاحطلب بودند ولی نه در حد یک انقلاب تمام عیار. یعنی بیش از این به ذهنشان نمیرسید و نمیتوانستند بیش از اصلاح فردی را تصور کنند.
البته باید توجه داشته باشید که تشکیل حکومت اسلامی، تقریباً به ذهن هیچیک از علما خطور نمیکرد. فکر این که یک عالم دینی بتواند با دست خالی، «شاه» را از مملکت بیرون کند، فکر محالی مینمود. آن هم شاهی که از پشتیبانی ویژهی آمریکا و اسرائیل و قدرتهای منطقه برخوردار بود و تمام کشورهای بزرگ دنیا، دست به دست هم داده بودند که او را حفظ نمایند. لذا خیلی از علما در طول تاریخ، نهایت همتشان، برقرار کردن روابط حسنه با دربار بود تا بتوانند در سایهی این روابط حسنه، از جنایات شاهان بکاهند و قدمی به نفع رعیت و اقشار مستضعف بردارند. همین ایجاد روابط حسنه با دربار به نفع اسلام و مسلمین، در بحبوحهی انقلاب، توسط برخی سخنرانان مانند علی شریعتی، مورد حملهی شدید قرار گرفت و برخی از بزرگان علما همانند علامه حلی، علامه مجلسی و شیخ بهایی دچار بیمهری شدند و از آنان با عنوان «تشیع صفوی» در مقابل «تشیع علوی» یاد شد!
پس انجمن حجتیه، چراغی بود که در ظلماتٌ بعضها فوق بعض دوران پهلوی، خوش درخشید ولی با طلوع خورشید انقلاب امام خمینی (ره) فروغش را از دست داد و رو به خاموشی نهاد. دور از انصاف است چراغی که در ظلمات شب، ارزش محسوب میشد را با طلوع آفتاب، لگدمال کنیم و از آن به بدی یاد نماییم. قسمتی از مدیران کنونی کشور، عنصر معنویت را از تعالیم انجمن حجتیه و عنصر انقلابی بودن را از نهضت امام راحل (ره) گرفتهاند.
در هر حال، دیگر انجمن حجتیهای در کار نیست و از سال 1362 تا کنون، هیچگونه فعالیت رسمیای نداشته است. البته مُد شده که هر شخص یا حرکتی که مذهبی باشد ولی انقلابی نباشد را به حجتیه منسوب میکنند که نادرست است.
موفق باشید
حاج فردوسی