بسمه تعالی
سلام
مصادیق «اجمال در طلب» را در جامعهی کنونی ما به طور کامل بفرمایید، تا بدانیم معنای کامل این مطلب، و آن را در زندگی به کار بگیریم. ممنون
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
از جمعبندی آیات و روایات در مورد روزی و طلب روزی، چنین به دست میآید که «اجمال در طلب» یعنی منهاجی به نحوی به جستجوی روزی خود و خانوادهاش بر آید که مانع از سیر تکاملیاش نباشد. به عبارت ساده، نباید رسیدن به کمال و سعادت را فدای جمعآوری مال دنیا کند. برای این که اجمال در طلب حاصل شود، باید قانونهای اقتصادی هر طبقه، به درستی مراعات گردد. یعنی باید از حلال، کسب کند. شغلهای غیرشرعی (مانند خرید و فروش شراب) را ترک کند. درآمد حرام (مثل رباخواری) را ترک کند. تا جایی که امکان دارد، قرض و وام نگیرد. شغلش را در شهر محل زندگیاش انتخاب کند یعنی به نحوی باشد که شب، در نزد زن و بچهاش باشد. شغلش به انجام واجبات و مستحباتش ضرر نزند. شغلش موجب ارتکاب حرام و مکروه نباشد. شغلش مانع از نماز اول وقت یا جماعت نباشد. آنقدر خود را خسته نکند که نماز شب یا نشاط نماز شبش از دست برود و موارد دیگر که با مراعات قوانین طبقات اول تا ششم، خودش را نشان میدهد. البته برای رسیدن به اجمال در طلب، باید قانع باشد که قناعت، گنجی است که پایان نمیپذیرد.
موفق باشید
حاج فردوسی
تا شاغل نبودم یک دردم بود، الان که شاغلم دردی دیگر
البته شغلم خیلی امتیازات مثبت دارد که اگر برشمارم شاید فقط در خیالات خود آن را میدیدم؛ ولی از این نظر که زمانم در گرو هست و برنامه عبادی ام را بهم میزند (مثل همه مشاغل کارمندی و کارگری) رضایت قلبی من را فراهم نمیکند.
اگر بنای گذراندن دنیا داشته باشم این شغل خوب است ولی من که بنای آخرت دارم تمام برنامه عبادی من بهم ریخته است و بسیار نگران و ناراحتم. با این گونه شغلها دنیا را قفسی دیدهام که نمیتوانم برای لحظه پرواز آماده باشم و توشه برگیرم. چون در قفس پرواز را نیاموخته ام و یا پرواز را فراموش کردهام باید در این دنیا خود را آزاد کنم تا در آن دنیا آزاد باشم. عمیقاً نیاز به آزادی مالی دارم تا از شغل اجیری خلاص و راحت شوم.