سلام
وقتی از کسی خواستهای داریم مثلاً اگر یک چیز باشد راحت بهت میده اما چندین خواسته و درخواست باشه، همون یک خواسته رو هم شاید نده. حال در بحث دعا، وقتی چندین خواسته باشه، چنین اتفاقی طبق مثال فوق نمیافته؟
بهتر نیست روی یک خواسته مهم، دعا کرد و هی تکرار نمود؟
آیا اینکه بگوییم خدایا جمیع خیرات دنیا و آخرت رو بهم بده و جمیع شر اشرار دنیوی و اخروی رو از من دور کن، این جمع بستن، شامل همه دعاها میشه؟
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
مقایسهی عطای خداوند کریم جواد سخی رازق رزّاق با عطای بندگان مفلوکش، مقایسهی نادرستی است. او هر چه ببخشد، چیزی از داراییاش کم نمیشود و این همه بخشش، جز بر جود و کرمش نمیافزاید.
امیر المؤمنین (علیهالسلام) در سجدهی شکر میفرمودند: «یَا مَنْ لَا یَزِیدُهُ إِلْحَاحُ الْمُلِحِّینَ إِلَّا جُوداً وَ کَرَماً یَا مَنْ لَهُ خَزَائِنُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ یَا مَنْ لَهُ خَزَائِنُ مَا دَقَّ وَ جَلَّ» [کمال الدین و تمام النعمة، شیخ صدوق، جلد 2، صفحهی 471]
ترجمه: ای کسی که اصرار اصرارکنندگان جز بر جود و کرمش نمیافزاید. ای کسی که برای او خزانههای آسمانها و زمین است. ای کسی که برای او خزانههای خرد و کلان است.
نکتهی بعدی این است که «دعا» مغز و اصل عبادت شمرده شده است و در هیچ حالی نباید از دعاکردن غافل شد که به تصریح قرآن کریم، اگر دعای ما نباشد، پروردگار متعال به ما توجهی نمیکند، میفرماید:
«قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ» [سورهی فرقان، آیهی 77]
ترجمه: بگو اگر دعاى شما نباشد، پروردگارم هیچ اعتنایى به شما نمیکند.
و نکتهی آخر این که از کاملترین دعاها، دعایی است که معمولاً در قنوتها خوانده میشود که میفرماید:
«رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ» [سورهی بقره، آیهی 201]
ترجمه: پروردگارا در این دنیا به ما نیکى و در آخرت [نیز] نیکى عطا کن و ما را از عذاب آتش [دور] نگه دار.
موفق باشید
حاج فردوسی