حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

عرض سلام خدمت حاج فردوسی
اخیراً مصاحبه و گفتگویی از حضرتعالی منتشر شده است که در آن در رابطه با صله‌رحم بیانات روشنگرانه و بسیار مفیدی داشته‌اید. در همین زمینه سوالاتی داشتیم که لطفاً در صورت امکان پاسخ بفرمایید. با تشکر.
۱. آیا فرزند پسرخاله پدر (و افرادی از این دست که به اصطلاح بستگان درجه یک نیستند و جزو قوم و قبیله هستند) مشمول احکام صله‌رحم می‌شوند؟
۲. آیا در صله‌رحم با ارحامی که از محارم نیستند و نامحرم‌اند دستور و شرایط خاصی باید مراعات شود؟ (مثلاً دختر خاله، دختر دایی، دختر عمه، دختر عمو و الخ)
۳. آیا ثمرات و برکات صله‌رحم با ارحامی که از اموات هستند نیز مانند ارحامی که در قید حیات هستند می باشد؟ (که بنظرم فرموده‌اند تا ۴۰ نسل صله‌رحم محسوب می‌شود)
4. بهترین راه و گزینه صله‌رحم با اموات چیست؟

************
باسمه تعالی

سلام علیکم
جواب 1: افرادی که از بستگان درجه‌ی اول نیستند، مشمول صله‌ی رحم می‌شوند؛ ولی هر چه رابطه‌ی خونی، دورتر شود، اثر مثبت صله‌ی رحم و اثر منفی قطع رحم، کمتر می‌گردد.

جواب 2: در صله‌ی رحم با نامحرمان، باید مراعات محرم و نامحرم کنید؛ یعنی اموری مثل دست دادن، روبوسی و بگو بخند نداشته باشید.

جواب 3: در صله‌ی رحم، فرقی بین زنده و مرده نیست. البته کارهایی که زندگان را خوشحال می‌سازد، بسیار بیشتر از کارهایی است که مردگان را شاد می‌کند.

جواب 4: بهترین راه برای صله‌ی رحم با ارحام مرده، در مرحله‌ی اول، قضا کردن نماز، روزه و حج واجب و نیز پرداخت بدهکاری‌های مالی‌شان است. بهترین راه برای صله‌ی رحم با ارحام مرده، در مرحله‌ی دوم، انجام دادنِ کارهای خیر و هدیه کردن ثوابش به روحشان است.

موفق باشید
حاج فردوسی

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است