حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

با سلام و خسته نباشید خدمت حاج فردوسی
چیزی که درجامعه ما مشهوده و شخص خودم و خیل کثیر افراد، توکل و یقین و اعتماد به خداوند، خیلی کمرنگ شده. حالا به دلایل اقتصادی و یا هر چیز دیگر … حتی جوانان همسن و سال ما می‌گویند خدا هم کاری نمیتونه بکنه و اگر می‌خواست می‌کرد و … که این به نظر من کفر به خداست. حالا چگونه یقین و اعتماد به خداوند پیدا کنیم و بر او توکل کنیم و غیر از او کسی را روزی دهنده و حل کننده مشکلاتمان نبینیم و باور کنیم که او مشکل را حل می‌کند نه شخص دیگر. مثلاً برای زن گرفتن و یا شاغل شدن چگونه بر او توکل کنیم که باور کنیم کمکمان می‌کند؟

************
باسمه تعالی

سلام علیکم
«ایمان»،‌ «باور» و «اعتقاد» در حقیقت، فکر و دیدگاهی است که زیاد تکرار کرده‌اید یا زیاد شنیده‌اید، تا جایی که سلطان وجودتان شده است. برای اصلاح باورها، باید آن دیدگاهی که می‌خواهید سلطان وجودتان باشد را زیاد تکرار کنید و آنچه مخالف آن است را نادیده بگیرید.
تقویت ایمان، کاری بسیار آسان و در عین حال، بسیار مشکل است. آسان بودنش از این جهت است که یک تمرین روشن و ساده دارد و مشکل بودنش از این جهت است که مداومت و استمرار این تمرین، تا رسیدن به استقرار و سلطان وجود شدن، حوصله‌‌ی زیادی می‌طلبد که معمولاً در کسانی که اشتیاق کامل نداشته باشند، یافت نمی‌شود.
برای تقویت ایمان، این سه قدم را انجام دهید:
قدم اول: آنچه می‌خواهید به آن ایمان بیاورید یا ایمانتان را به آن تقویت کنید، به روشنی بنویسید.
قدم دوم: برای اثبات آن ایمان، شواهد فراوانی پیدا کنید.
قدم سوم: اصل ایمان و شواهد فراوان آن را زیاد تکرار کنید.
مکمّل مراحل قبل، این است که در کنار انجام قدم دوم و سوم، از توجه به شواهد نفی کننده‌ی آن ایمان، اعراض کنید و به آن توجه نکنید.
اکنون این مراحل را در قالب مثال، برایتان توضیح می‌دهم. مثلاً می‌خواهید ایمانتان را به «روزی‌رسانی خدای تعالی» زیاد کنید. در قدم اول، دفترچه‌ای بردارید و این جمله یا مانند آن را بنویسید: «خدا، روزی‌رسان توانای من است».
در قدم دوم، هر چه آیه، روایت، داستان، ضرب المثل، شعر، خاطره و … سراغ دارید که این باور را تأیید می‌کند، بنویسید.
در قدم سوم، هر روز چند بار، این دفترچه و محتوایش را با دقت و حضور قلب، مطالعه کنید و مطالبش را با خودتان تکرار کنید.
در کنار این کارها، باید از توجه به خاطرات، داستان‌ها، اشعار، ضرب المثل‌ها و … که خلاف این باور است، اعراض کرده و به آن توجه نکنید.
اگر همّت عالی در این راه داشته باشید، می‌توانید ایمانتان به تمام معارف حقّه‌ی الهیّه را تقویت کنید و آثار عالی ایمان را ببینید. توجه داشته باشید که تغییر باورها و اعتقادات،‌ کار یک روز و دو روز نیست، بعضی از باورها و اعتقادات انحرافی، به قدری سخت و محکم به ذهن انسان چسبیده‌اند که لازم است سال‌ها به صورت جدّی، تلاش کنید تا اصلاح شوند.
یکی از این اعتقادات فاسده که ریشه‌ی عمیقی (دقت کنید: ریشه‌ی عمیقی) در وجود اکثر انسان‌های به ظاهر مذهبی و موحّد و خداشناس دارد، این است که خدای تعالی عاجز از روزی‌رسانی آن‌هاست و باید خودشان فکری برای بهبود اوضاع اقتصادی‌شان بکنند!!
به این صورت که معتقدند خدای تعالی نمی‌تواند در شرایط تورم و رکود اقتصادی به خوبی روزی‌رسانی کند!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی به شرطی که تحریم‌ها برداشته شود و دلار ارزان گردد!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی به شرطی که شغلی داشته باشند و خدا نمی‌تواند برای انسان بیکار، روزی برساند!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی در آمریکا و کشورهای اروپایی و نمی‌تواند در ایران یا خاورمیانه به خوبی روزی‌رسانی کند!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی برای لیسانس به بالا و نمی‌تواند برای دیپلم و زیر دیپلم، به خوبی روزی‌رسانی کند!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی برای آقازاده‌ها و کسانی که پارتی قوی دارند، ولی برای مردم عادی و کسانی که پارتی قوی ندارند، نمی‌تواند به خوبی روزی‌رسانی کند!!
یا خدا روزی‌رسان است؛ ولی برای کسانی که وارد شغل خاص ـ مثل کارمندی فلان بانک یا فلان وزارتخانه ـ هستند؛ ولی برای بقیه‌ی مردم، نمی‌‌تواند به خوبی روزی‌رسانی کند!!
اگر بخواهید مثلاً به روزی‌رسانی مطلق خداوند ایمان بیاورید، باید شواهد فراوانی پیدا کنید که انسان‌ها و پرندگان و حیوانات، بدون داشتن چیزهایی که شما شریک خدا در روزی‌رسانی می‌دانید، روزی می‌خورند و خدای تعالی، با قدرت و متانت، روزی همه را به موقع به آنها می‌رساند. سپس این شواهد را هزاران بار با توجه و حضور قلب، تکرار کنید و به سخنان رسانه‌ها و مردم جامعه که خلاف این را می‌گویند، توجه نکنید.

موفق باشید
حاج فردوسی

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است