سلام علیکم
اگه خدا عادله پس چرا بعضیا ثروتمندند بعضی فقیر؟ با اینکه فقیر اهل نماز و روزه هم هست چرا برکت این اطاعت تو زندگیش نمیاد؟
************
باسمه تعالی
سلام علیکم
عدالت به معنی این است که هر چیزی در جای خودش قرار داشته باشد. عدالت خداوند در بحث دینداری و بیدینی به این است که هر کس دیندار باشد، در قیامت از درجات عالیهی بهشت برخوردار خواهد بود و کسی که بیدین باشد، در قیامت به جهنم افکنده میشود.
عدالت خداوند در بحث ثروت و فقر به این است که هر کس به دنبال ثروت برود و مقدمات و شرایطش را کسب کند، ثروتمند شده و هر کس دشمن پول و ثروت باشد، از ثروت و مال دنیا دور گردد.
خدای عادل هر چیزی را در جای خودش قرار داده و به ما اختیار انتخاب داده است، این ما هستیم که با انتخاب نادرست، به سوی ناخواستهها حرکت کرده و وقتی در چاه میافتیم، انتظار داریم خداوند، قانونهای عادلانهاش را به خاطر ما تغییر دهد.
قضای الهی بر این است که آتش بسوزاند؛ ولی به انسان این اختیار را داده است که بین پوست بدنش و آتش، حائلی قرار دهد تا آتش، او را نسوزاند. اما توقع بیجای بعضی مذهبیهای سطحی این است که چون من نماز میخوانم و روزه میگیرم، آتش مرا نسوزاند!! در حالی که اگر اهل ایمان واقعی و عمل صالح باشد، آتش جهنم او را نخواهد سوزاند نه آتش دنیا.
قضای الهی بر این است که هر کس شاکر باشد، یعنی نعمتها را ببیند و شکر کند، زندگیاش پر برکت و پر گشایش باشد و هر کس ناشکری کند، دچار تنگی و بدبیاری گردد. خدای مهربان به انسان اختیار داده که راه شکر را برگزیند تا زندگیاش پر نعمت باشد. بعضی مذهبینماها توقع بیجایی دارند که هم ناشکری کنند و هم زندگیشان پر نعمت و آرامش باشد.
سخن پایانی: گاهی به برخی دوستان میگویم: «در وجود خدا شک بکن، ولی در عدالت خدا شک نکن»؛ یعنی اینقدر عدالت خدا عجیب و عمیق و فراگیر است که انکار اصل وجود خدا از انکار عدالتش آسانتر است. امیدوارم معنی درست این جمله را دریابید.
موفق باشید
حاج فردوسی