حاج فردوسی

معلم معنویت و مؤلف منهاج فردوسیان

حاج فردوسی

معلم معنویت و مؤلف منهاج فردوسیان

سلام
با توجه به بحران کم آبی در ایران و پیش‌بینی شخصیت‌های علمی و عرفانی درباره جنگ آب‌ها در آینده نزدیک نظرتان در این باره چیست؟ و آیا این بحران آب ارتباطی با دوران آخرالزمان دارد؟ و دوم اینکه در روایتی خوانده بودم که اگر حاکمان ظالم بر مسند حاکمیت بنشینند باران کم خواهد، آیا ارتباطی دارد؟

************
باسمه تعالی

سلام علیکم
1. اگر تاریخ را مطالعه کنید، به روشنی خواهید دید خشک‌سالی‌هایی به مراتب بدتر از آنچه در چند سال اخیر در ایران اتفاق افتاده، در ایران و نقاط دیگر جهان اتفاق افتاده و می‌افتد ولی نشانه‌ی آخر الزمان و مقدمه‌ی ظهور نیست.
بعضی از عزیزان محترم، اینقدر علاقه‌مند به ظهوراندن امام عصر (ارواحنا فداه) هستند که هر اتفاقی را مقدمه‌ی ظهور و نشانه‌ی آخر الزمان می‌پندارند و مع الاسف، آن را به زبان می‌آورند و رسانه‌ای می‌کنند.

2. در روایتی از امام رضا (علیه السلام) آمده است: «اِذا کَذِبَ الْوُلاةُ حُبِسَ الْمَطَرُ» [امالی شیخ مفید، صفحه‌ی ۳۱۰ و امالی شیخ طوسی، صفحه‌ی 79] یعنی هرگاه حاکمان دروغ بگویند، باران بند می‌آید.
این روایت از نظر سند و منبع، معتبر است؛ ولی از نظر دلالت، روشن نیست. زیرا هیچ زمانی نبوده که حاکمان در تمام موارد، راست بگویند؛ اما همان زمان‌ها، باران به وفور باریده است.
توجه داشته باشید که یکی از ارکان اساسی سیاست، دروغ گفتن است. دروغ گفتن در اینجا، شامل «نگفتن واقعیت» و «نگفتن تمام واقعیت» نیز می‌شود.
به عبارت دیگر، حاکمان در برخی امور سیاسی و حکومتی، «دروغ» می‌گویند یعنی واقعیت را برعکس بیان کرده و جلوه می‌دهند.
در برخی دیگر از امور سیاسی و حکومتی، «واقعیت» را نمی‌گویند و موضوع را در هاله‌ای از ابهام باقی می‌گذارند.
در برخی دیگر از امور سیاسی و حکومتی، بخشی از واقعیت که گفتنی‌ست را می‌گویند و بخش دیگری که صلاح نمی‌دانند را نمی‌گویند.
این سه رویکرد در تمام تاریخ و در تمام حاکمان و سیاست‌مداران شایع بوده و موارد متعددی در تاریخ گزارش شده است.
با این حساب، نمی‌توان به راحتی و بر اساس این حدیث، نیامدن باران و خشکسالی را به دلیل دروغ‌گویی حاکمان ایران، حاکمان عراق، حاکمان کشورهای آفریقایی و حاکمان دیگر کشورهای درگیر خشکسالی و کم‌بارانی دانست.

موفق باشید
حاج فردوسی

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است