سؤال: آیا پول گرفتن برای دعا کردن، خلاف سیره و سنت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) و ائمهی اطهار (علیهمالسلام) نیست؟
جواب حلّی (یعنی اشکال را میپذیریم و به آن جواب میدهیم):
خیلی کارهای دیگر هم هست که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) و اهل بیت (علیهمالسلام) انجام نمیدادهاند ولی متدیّنین انجام میدهند و برای انجام دادنش پول میگیرند. منظور کارهایی نیست که به تازگی اختراع شده؛ بلکه منظور، کارهایی است که در همان زمان بوده ولی آنان انجام ندادهاند؛ مثلاً:
هیچ اقدامی در راهاندازی بنگاه همسریابی انجام ندادهاند. با این که دختر و پسر مجرد و جویای همسر در زمان آن حضرات هم بودهاند. و بر طبق روایات شریف، یکی از کارهای مستحب و پر ثواب، به هم رساندن مجردها برای ازدواج است.
یا هیچ اقدامی در راه اندازی صندوق قرض الحسنه نکردهاند، در حالی که نیازمند وام در همان زمان هم بوده است. و بر طبق روایات، قرض الحسنه دادن، ثواب زیادی دارد.
یا هیچ اقدامی در تأسیس کتابخانه نکردند، هر چند مردمان همان زمان، نیاز به علم و کتاب داشتهاند. و بر طبق روایات، علمآموزی بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.
یا هیچوقت برای مسلمانان، صیغهی عقد ازدواج نخواندهاند.
یا برای هیچ کسی استخاره نگرفتهاند.
و صدها نمونه از این کارها که بعضاً ثواب هم دارد و مستحب است.
پس هر کاری که حضرات معصومین (علیهمالسلام) انجام ندادهاند، دلیل بر این نیست که حرام است و باید ترک شود.
جواب نقضی (یعنی اشکال را نمیپذیریم و به آن جواب میدهیم):
حاج فردوسی برای هیچکدام از انواع سهگانهی ثبت التماس دعا (حضوری، پستی و اینترنتی)، پول نمیگیرند و تمام دعاهایشان رایگان و به قصد نیل به پاداشهای عالی اخروی است.
این که در «روش اینترنتی ثبت التماس دعا» مبلغ اندکی دریافت میشود، برای اثبات جدّی بودن دعاست نه برای دعا کردن و این مبالغ، در امور خیر و کمک به فقرای آبرومند جامعه مصرف میشود تا دروازهی دریافت استجابت را بهتر و بیشتر به روی ملتمس دعا بگشاید.