حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

قَالَ الإِمَامُ (علیه‌السلام) فِی حَدِیثٍ طَوِیلٍ یذْکرُ فِیهِ مُعْجِزَاتِ النَّبِی‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم) وَ أَنَّ ابْنَ أُبَی سَمَّ طَعَاماً وَ دَعَا النَّبِی‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم) وَ أَصْحَابَهُ لِیقْتُلَهُمْ فَدَفَعَ اللهُ عَنْهُمْ غَائِلَةَ السَّمِّ وَ وَسَّعَ عَلَیهِمُ البَیتَ وَ بَارَک لَـهُم فِی الطَّعَامِ. فَقَالَ: قَالَ رَسولُ اللهِ‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم): «إِنِّی إِذَا تَذَکرْتُ ذَلِک البَیتَ کیفَ وَسِعَهُ اللهُ بَعْدَ ضِیقِهِ وَ فِی ذَلِک الطَّعَامِ بَعْدَ قِلَّتِهِ وَ فِی ذَلِک السَّمِّ کیفَ أَزَالَ اللهُ تَعَالَی غَائِلَتَهُ أَذْکرُ مَا یزِیدُ اللهُ تَعَالَی فِی مَنَازِلِ شِیعَتِنَا وَ خَیرَاتِهِمْ فِی جَنَّاتِ عَدْنٍ فِی الفِرْدَوْسِ. إِنَّ مِنْ شِیعَتِنَا لَمَنْ یهَبُ اللهُ لَهُ فِی الجِنَانِ مِنَ الدَّرَجَاتِ وَ المَنَازِلِ وَ الخَیرَاتِ مَا لَا یکونُ الدُّنْیا وَ خَیرَاتُهَا فِی جَنْبِهَا إِلَّا کالرَّمْلِ فِی البَادِیةِ الفَضْفَاضَةِ فَمَا هُوَ إِلَّا أَنْ یرَی أَخاً لَهُ مُؤْمِناً فَقِیراً فَیتَوَاضَعُ لَهُ وَ یکرِمُهُ وَ یعِینُهُ وَ یمُونُهُ وَ یصُونُهُ عَنْ بَذْلِ وَجْهِهِ لَهُ حَتَّی یرَی المَلَائِکةَ المُوَکلِینَ بِتِلْک المَنَازِلِ وَ القُصُورِ وَ قَدْ تَضَاعَفَتْ حَتَّی صَارَتْ فِی الزِّیادَةِ کمَا کانَ هَذَا الزَّائِدُ فِی هَذَا البَیتِ الصَّغِیرِ الَّذِی رَأَیتُمُوهُ فِیمَا صَارَ إِلَیهِ مِنْ کبَرِهِ وَ عِظَمِهِ وَ سَعَتِهِ. فَتَقُولُ المَلَائِکةُ: یا رَبَّنَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِالخِدْمَةِ فِی هَذِهِ المَنَازِلِ فَأَمْدِدْنَا بِمَلَائِکةٍ یعَاوِنُونَنَا. فَیقُولُ اللهُ: مَا کنْتُ لِأَحْمِلَکمْ مَا لَا تُطِیقُونَ؛ فَکمْ تُرِیدُونَ مَدَداً؟ فَیقُولُونَ: الفَ ضِعْفِنَا وَ فِیهِمْ مِنَ المُؤْمِنِینَ مَنْ تَقُولُ المَلَائِکةُ: نَسْتَزِیدُ مَدَداً الفَ الفِ ضِعْفِنَا وَ أَکثَرَ مِنْ ذَلِک عَلَی قَدْرِ قُوَّةِ إِیمَانِ صَاحِبِهِمْ وَ زِیادَةِ إِحْسَانِهِ إِلَی أَخِیهِ المُؤْمِنِ. فَیمْدِدُهُمُ اللهُ بِتِلْک الأَمْلَاک وَ کلَّمَا لَقِی هَذَا المُؤْمِنُ أَخَاهُ فَبَرَّهُ زَادَ اللهُ فِی مَمَالِکهِ وَ فِی خَدَمِهِ فِی الجَنَّةِ کذَلِک»

در حدیثی منسوب به امام حسن عسکری (علیه‌السلام) که درباره‌ی معجزات رسول خدا‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم): بیان فرموده‌اند، آمده است که عبد الله بن اُبی (= سرکرده‌ی منافقان مدینه) غذایی درست کرد و آن را به زهری آلوده نمود و رسول خدا‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم): و اصحابشان را دعوت کرد تا همه را به قتل برساند. خدای متعال ضرر آن زهر را بر طرف نمود و خانه[ی تنگ عبد الله بن اُبی] را وسیع ساخت و در آن غذا[یی که هم کم بود و هم مسموم] برکت داد [چنان که همه‌ی اصحاب خوردند و سیر شدند].
رسول خدا‌ (صلّی ‌الله علیه و آله و سلّم): فرمودند: «وقتی به یاد می‌آورم آن خانه[ی کوچک] را که چگونه خداوند در آن وسعت داد بعد از تنگ بودنش و آن غذا را [که چگونه زیاد کرد و برکت داد] بعد از کم بودنش و آن سم را که چگونه خدای تعالی اثرش را بر طرف نمود؛ به یاد منزل‌های شیعیان و خیراتشان در بهشت عدن در فردوس می‌افتم. خداوند متعال، برخی از شیعیان ما را آنقدر درجات و منازل و خوبی‌ها در بهشت بخشیده که تمام دنیا و خوبی‌های آن در مقابلش به قدر سنگریزه‌ای در مقابل بیابان وسیع است. [این بخشش عظیم الهی به این دلیل است که او] برادر مؤمن فقیرش را دیده و برایش تواضع کرده و او را اکرام نموده و یاری‌اش کرده و جلو ریختن آبرویش را گرفته است. تا اینکـه ملائکه‌ی موکل بر آن منازل و قصرها را می‌بیند و [همواره] افزایش می‌یابد تا اینکه زیاد [و زیادتر] می‌گردد؛ همچنان که دیدید این خانه‌ی کوچک چگونه بزرگ و وسیع شد. ملائـکه می‌گویند: پروردگارا ما نمی‌توانیم به خدمت در این منزل‌ها[ی بسیار توسعه یافته و کارهای آن] برسیم. ما را به [واسطه‌ی حضور] ملائکه‌ی دیگر یاری نما. خدا می‌فرماید: من نمی‌خواهم آنچه طاقت ندارید را بر شما تحمیل کنم. چقدر کمک می‌خواهید؟ می‌گویند: هزار برابر! و در بین مؤمنین، افرادی هستند که ملائکه‌ی خدمتکارشان تقاضای هزار هزار (= یک میلیون) برابر شدن خدمتکاران و حتی بیشتر دارند! [این تعداد خدمتکار کمکی] به قدر قدرت ایمان صاحبشان و زیادی احسانش به برادر[ان] مؤمن می‌باشد. خدا نیز [آن خدمتکاران] را به [همان تعدادی که خواسته بودند] کمک می‌کند [و نیروی کمکی برایشان می‌فرستد]. هر وقت مؤمنی برادرش را ببیند و به او نیکی نماید، خداوند به مملکت‌‌ها و خدمتکارانش در بهشت [به همین صورتی که ذکر شد] می‌افزاید».

[تفسیر امام عسکری (علیه‌السلام)، صفحه‌ی 199؛ بحار الانوار، علامه مجلسی، جلد 8، صفحه‌ی 147]

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است