سؤال: سیر مطالعهی آثار منهاج فردوسیان چگونه است؟
تفصیل سؤال: مطالعهی آثاری که به صورت مجموعه است، نیازمند سیر مطالعاتی از آسان به مشکل است، سیر مطالعاتی آثار منهاج فردوسیان چگونه است؟
جواب: گر چه کتابهای نظام جامع تربیتی منهاج فردوسیان به کتابهای «اصلی» و «فرعی» تقسیم میشود، ولی سیر مطالعاتی، فقط برای کتابهای اصلی بوده و کتابهای فرعی، بدون سیر مطالعاتی خاص است. سیر مطالعاتی کتابهای اصلی به این ترتیب است:
1. مطالعهی دقیق و عمیق کتاب «آشنایی با منهاج فردوسیان»
این کتاب، مشتمل بر کلیدیترین مطالب و اشکالات و سؤالات در مورد نظام جامع تربیتی منهاج فردوسیان و مؤلف آن است. کسی که بر مطالب این کتاب، تسلط اجمالی پیدا نکند، نباید امیدوار به ادامهی سیر تکامل بر اساس این نظام تربیتی باشد.
2. مطالعهی کتاب «بهشت و جهنم در منهاج فردوسیان»
مطالعهی پیوسته و عمیق این کتاب، موجب تغییر حال و شلعهور شدن آتش طلب میگردد. این مطالعه باید همواره ادامه داشته باشد تا جهت اصلی حرکت، گم نشود.
3. مطالعهی کتاب «مجموعهی قواعد نظری منهاج فردوسیان»
این کتاب، مشتمل بر هزاران دیدگاه است که باید به دقت، مطالعه شده و با تکرار فراوان، تبدیل به باور و عقیده شود.
4. مطالعهی کتاب «مجموعهی قوانین عملی منهاج فردوسیان»
این کتاب، مشتمل بر هزاران دستور عملی است که جویندهی تکامل، باید به صورت آهسته و پیوسته، آنها را در جدول محاسبه گذاشته و مراعات نماید.
5. مطالعهی «رسالهی توضیح المسائل منهاج فردوسیان»
آنچه از دستورات عملی که در کتاب «مجموعهی قوانین عملی منهاج فردوسیان» نیامده، در این کتاب بیان شده است؛ لذا این کتاب، تکمیلکنندهی کتاب «مجموعهی قوانین عملی منهاج فردوسیان» به شمار میآید.