حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

حاج فردوسی

معلم معنویت، مؤلف منهاج فردوسیان، مستجاب الدعوة

فاصله استجابت تا دریافت

سؤال: فاصله‌ی استجابت التماس دعا از سوی خداوند تا دریافت آن از طرف ملتمس دعا، چقدر است؟

جواب: همه چیز بستگی به شرایط ملتمس دعا دارد؛ یعنی تا زمان فراهم شدن شرایط لازم، استجابت به تأخیر می‌افتد.


بیشتر بدانید: این که می‌گویند مستجاب شدن فلان دعا به مصلحت نیست، به چه معنایی است؟


در روایتی آمده است: عن إسحاق بنِ عمّارٍ: قُلتُ لأبی عبدِ الله (علیه السلام): یُستَجابُ لِلرَّجُلِ الدُّعاءُ ثُمّ یُؤَخَّرُ؟ قال: «نَعَم عِشرونَ سَنَةً» [عدة الداعی و نجاح الساعی، ابن فهد حلی، صفحه‌ی 203]
ترجمه: اسحاق بن عمّار می‌گوید: به امام صادق (علیه السلام) عرض کردم: آیا می‌شود دعاى کسى مستجاب شود و برآورده شدن آن به تأخیر افتد؟ فرمودند: آرى، بیست سال [ممکن است به تأخیر افتد].
معنای حدیث این است که گاهی خداوند با آن‌که درخواست بنده‌اش را پذیرفته، اما اجرایی کردن خواسته‌ی او را به دلیل مصالحی به تأخیر می‌اندازد. مانند آنچه در این حدیث آمده است:
عَنْ هِشامِ بْنِ سالِمٍ عَنْهُ (علیه السلام) قالَ: «کانَ بَیْنَ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ أُجِیبَتْ دَعْوَتُکُما وَ بَیْنَ أَخْذِ فِرْعَوْنَ أَرْبَعُونَ عَاماً» [کافی شریف، محدث کلینی، جلد 4، صفحه‌ی 345]
ترجمه: از زمانی که خدا به حضرت موسى و هارون (علیهما السلام) فرمود که دعایتان در مورد پیروزی بر فرعون اجابت شد، تا زمانی که فرعون دچار عذاب گردید، چهل سال فاصله افتاد!

به عبارت دیگر، هر آنچه در این جهان اتفاق می‌افتد، چه حکمت آن را دریابید و چه درنیابید، برای خیر بالاتری است؛ هر چند آن خیر، به سادگی برایتان قابل تشخیص نباشد. شاید استجابت دعایتان بیشتر از یک سال طول بکشد و شاید هم کمتر از یک روز؛ ولی چیزی که خواست خداوند پشتش باشد، همواره راهش را به زندگی‌تان پیدا می‌کند.


بیشتر بدانید: دعایی که دیر مستجاب می‌شود، چه مزیّتی بر دعایی که زود مستجاب می‌شود دارد؟


آنچه در نزد ماست، دعا و عرض حاجت به درگاه باری تعالاست و بنده‌ی ضعیف را نمی‌رسد که بر خالق مقتدر، امر کند و زمان استجابت و نوع آن را معیّن سازد.
انسان باید آنچه در توان دارد را انجام دهد و در کنار تلاش عملی، از دعا کردن و التماس دعا از صالحانی که می‌شناسد، کوتاهی نکند و نتیجه‌ی نهایی را به خدا بسپارد. مسلمان باید تسلیم مصلحت خداوند باشد و راضی به رضای الهی گردد و ایمان داشته باشد که هیچ حاجتی برای او بزرگ نیست.


بیشتر بدانید: ملاک تشخیص حاجت بزرگ از کوچک چیست؟ به چه حاجتی بزرگ و به چه حاجتی کوچک گفته می‌شود؟


پس امیدوارانه التماس دعا بدهید؛ ولی برای دریافت استجابت، عجله نکنید. اجازه دهید زمان‌بندی خداوند، که بهترین زمان‌بندی است، خواسته‌یتان را در بهترین زمان، وارد زندگی‌تان سازد.

تعداد نظراتی که بر این مطلب نوشته شده است: ۰ نظر

اولین نفری باشید که در مورد این مطلب، اظهار نظر می‌کند
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
این وبگاه در ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به شماره‌ی شامد: «1 - 1 - 769104 - 65 - 0 - 3» ثبت شده و تابع قوانین مکتوب جمهوری اسلامی ایران است. / مطالب این وبگاه، وقف عام بوده و نشر آن، حتی بدون نام، آزاد است